vijesti iz gospodarstva- inovatorstvo


19. listopada 2010.
Uspjeh hrvatskih inovatora u Londonu
U Londonu je upravo završio 10. jubilarni Britanski sajam inovacija, uz sudjelovanje velikog broja britanskih inovatora i poduzetnika i gostiju iz Malezije, Taivana, Irana, Saudijske Arabije, Španjolske, Rusije, Estonije i Hrvatske na kojem su hrvatski izlagači s 12 inovacija i novih proizvoda postigli izniman, do sada nezabilježen uspjeh, osvojivši ukupno 17 odličja: 5 posebnih, 8 zlatnih i 4 srebrna, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora.

Aparatura za dualnu detekciju,Vilka Žiljka, Klaudia Papa, Ivane Stanimirović-Žiljak, i Jane Žiljak-Vujić, kojeg je međunarodni ocjenjivački sud nagradio najvišim priznanjem izložbe, Dijamantnom nagradom i zlatnom medaljom. Iznimno uspješan bio je i Zagrepčanin Marko Kravar sa platinastom, dvostrukom zlatnom nagradom i dvije zlatne medalje za Nosač bokobrana "Crofender" i Brodsku štipaljku "Peg". Prirodna organska dermokozmetika s 4 preparata nagrađena je zlatnom i sa 3 srebrna odličja, a autorica Melita Pavlek-Moćan je nagrađena i posebnim Taivanskim priznanjem, nagradom gradonačelnika Taipeia.
Dodatak za potpornu strukturu kamere, Marina Črnac iz Medulina za Vlažne maramice za čiščenje mobitela i Stanko Bezek iz Varaždina za Cijevni turbulator protoka. Dejana Babić-Hajduković iz Osijeka, dobitnica Velike nagrade na ovogodišnjoj hrvatskoj INOVI, za Zbirku edukacijskih igara za proučavanje Biblije osvojila je zlatnu medalju. Student Tehničkog fakulteta iz Rijeke Robert Blažić osvojio je za Diferencijal trkačeg automobila srebrnu medalju.

Organizatori su hrvatsko izaslanstvo nagradili i posebnom nagradom Ambassador award za 10 godina vrlo uspješnog sudjelovanja na Britanskom sajmu inovacija.
Svi su hrvatski izlošci predstavljeni kao gotovi proizvodi uz poslovne ponudbe za komercijalizaciju na britanskom tržištu, pa je velik broj kontakata kako za pojedinačnu prodaju, tako i za distribuciju u Velikoj Britaniji.
Osobitost Britanskog sajma inovacija, izuzetna medijska podrška, bila je vrlo izražena i ove godine. Brojni su mediji pokazali interes za hrvatske izloške pa su na ITV-u, BBC-u i televiziji sveučilišta u Oxfordu prikazani najuspješniji hrvatski izlošci.
Jubilarno 10 sudjelovanje hrvatskih inovatora i poduzetnika na BIS-u, najvećem britanskom sajmu inovacija organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, stoji u priopćenju. Business.hr

 

arhiv vijesti


Vezane vijesti
 
 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.