Made in Croatia, hrvatski grb na stalku


Hrvatski suveniri- hrvatski grb
Croatian Souvenirs - Croatian coat of Arms

prije narudžbe pročitajte uvjete
Read here before orderingHRVATSKI GRB / Croatian coat of Arms

Prikazan hrvatski grb odliven je u masivnom cinku, zatim je površinski obrađen u starom srebru. Dimenzije odlijevka su 10 cm x 6,5 cm, sa drvenim postoljem proizvod je visok 13 cm.

Proizvod se standardno pakira u kutiju od punog drva sa ležištem po mjeri. Kutija se otvara putem pomicanja ploče od prozirnog pleksija. Sastavni dio kompleta je također papirić sa opisom značenja grbova.   

Ukoliko ste zainteresirani za proizvod po mjeri, npr. odlijevak u obliku Vašeg korporativnog loga, također postoji i takva mogućnost (cijena na upit).

Grb Republike Hrvatske povijesni je hrvatski grb u obliku štita. On je dvostruko podijeljen vodoravno i okomito u dvadeset pet crvenih i bijelih (srebrenih) polja, tako da je prvo polje u gornjem lijevom kutu štita crvene boje. Iznad štita je kruna s pet manjih štitova s povijesnim grbovima poredanih s lijeve strane štita na desnu stranu ovim redom: najstariji poznati grb Hrvatske, grbovi Dubrovačke Republike, Dalmacije, Istre i Slavonije. Visina manjih polja u kruni je dva i pol puta manja od visine polja na glavnom štitu, dok je širina svih polja ista.

sifra: 181

zatražite cijenu

inquiry price
ovdje/here

šifra proizvoda obvezna/
specify number products

O hrvatskom grbu:

Najstariji poznati grb Hrvatske sadrži u štitu na plavom polju žutu (zlatnu) šesterokraku zvijezdu s bijelim (srebrenim) mjesecom.
Grb Dubrovačke Republike u štitu na modrom polju sadrži dvije crvene grede.
Dalmatinski grb sadrži u štitu na plavom polju tri žute (zlatne) okrunjene leopardove glave.
Istarski grb sadrži u štitu na modrom polju žutu (zlatnu) kozu okrenutu ulijevo s crvenim papcima i rogovima.
Slavonski grb sadrži u štitu na plavom polju dvije poprečne bijele (srebrne) grede, a između dvije grede je crveno polje po kojemu nalijevo korača kuna. U gornjem plavom polju je žuta (zlatna) šesterokraka zvijezda. Čitav grb je obrubljen crvenom trakom.
Prvi put je hrvatski grb prikazan na genealogiji Habsburgovaca iz 1508/1512. godine. Vjeruje se da se ovaj grb javlja i ranije. Nalazi se i na spomen-taliru iz 1525.te u pečatu isprave izbornoga hrvatskoga sabora u Cetinu od 1. siječnja 1527., kad je Ferdinand I. izabran za kralja Hrvatske.


za uvrštenje ili narudžbu suvenira pišite nam ovdje
for advertising or to purchase please write to us click here 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.