Dalmatinski pršut Mataš

Od svih mesnih proizvoda kvalitetni domaći pršut ima najdulju tradiciju u Dalmaciji. Pravi poznavatelji znaju da je kvalitetan pršut posebno obrađen svinjski but, posoljen, hladno dimljen i osušen na buri, osebujna mirisa i okusa.

Koristeći iskustvo tradicionalne proizvodnje pršuta te empirijske spoznaje o proizvodnji dalmatinskog pršuta u kućnoj radinosti, tvrtka Mataš M.N. započela je proizvodnju dalmatinskog pršuta Mataš, izvornoga ekološkog proizvoda svoga kraja.
Dalmatinski pršut Mataš po originalnoj se recepturi priprema od davnina u mjestima podno južnog Velebita i Novigradskog mora u jedinstvenoj mikroklimi koja objedinjuje burom doneseni planinski zrak obogaćen ugodnim, laganim mirisima, sastojcima velebitskoga ljekovitog bilja i slani morski zrak Novigradskog mora.

Domaći uzgoj svinjskog mesa, priprema po originalnoj domaćoj recepturi te idealni mikroklimatski uvjeti uz neznatnu tehničku korekciju mikroklime, uz prihvaćanje suvremene higijensko-tehnoloških spoznaja za tu vrstu proizvoda, jamče da je dalmatinski pršut Mataš sigurno izvorno domaći hrvatski proizvod vrhunske kvalitete, prirodnog mirisa i okusa te prepoznatljivoga vizualnog identiteta izvorno hrvatske kvalitete koji može zadovoljiti ukus najvećih uživalaca pršuta.

.

 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.