..Salama Gavrilović

Ovaj kupcima dobro poznat slogan zasniva svoju istinitost na bogatoj osam generacija dugoj, obiteljskoj tradiciji Gavrilovića. Daleke 1690. u Petrinji se nastanjuju prvi preci obitelji Gavrliović. Pokrenuvši mesarski obrt nisu mogli niti sanjati da će njihovi potomci tri stoljeća kasnije biti na čelu vodeće mesne industrije u Hrvatskoj ali i široj regiji. Tvrtka "Gavrilović " danas proizvodi više od dvije stotine proizvoda vrhunske kvalitete razvrstanih u tri robne marke: Gavrilović, Gavita i Gala.

Gavrilovićeva salama pripada skupini proizvoda vrhunske kvalitete. Ona je biser naše proizvodnje i tradicije dulje od 200 godina. Tajna njene originalnosti krije se u stoljećima usavršavanoj proizvodnji, odabiru mesa i mikroklimatskim uvjetima u kojima nastaje. Za njenu se proizvodnju koristi najkvalitetnije svinjsko i goveđe meso. Iz namrznutog mesa te čvrstoga masnog tkiva uz dodatak odabranih začina priprema se nadjev, koji se stavlja u propusne celulozne ovitke te potom suši, dimi i otprema na zrenje. Proces zrenja uz karakteristično nastajanje plemenite plijesni traje oko 90 dana. Prirodna plijesan jamstvo je prirodne fermentacije koja salami daje specifičnu prepoznatljivost i jedinstvenu aromu. Proizvod nosi oznaku izvorno hrvatske kvalitete.

 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.