Vegeta

 

Koprivnički poduzetnici, braća Marijan i Matija Wolf davne 1934g. osnovali su radionicu za preradu voća, preteču današnje Podravke. Godine 1947. radionica braće Wolf prelazi u društveno vlasništvo i dobiva ime Podravka koje i danas nosi.
U početnoj fazi u tvornici se proizvodi fina marmelada a zatim se pojavljuju novi proizvodi - kandirano voće, žele bomboni, voćni sirup, senf, kečap, voćna vina, sušeno povrće, sterilizirane mahune i grašak, mesne konzerve, goveđe i kokošje juhe. Godine 1959. Zlata Bartl sa suradnicima izumila je Vegetu, univerzalni dodatak jelima, a Podravka lansirala na tržište novi proizvod.

Vegeta je najpoznatiji izvorni hrvatski proizvod. Jedinstvena je mješavina začina obogaćenih s nekoliko vrsta sušenog povrća. Ona je spoj kulinarskog iskustva i zdravih sastojaka, a kao univerzalni dodatak svim slanim jelima, od malih zalogaja do najraskošnijih gozbi, daje pun i bogat okus.

Vegeta je ujedno i svojevrsni fenomen jer je u više od četiri desetljeća svoga postojanja ušla u kuhinje potrošača u više od 30 zemalja širom svijeta postavši neophodnim sastojkom gotovo svakog slanog jela. Domaćice znaju da je kuhati s Vegetom pravi užitak zato što je okus jela s ovim dodatkom jedinstven i nenadomjestiv.

 

 



 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.