F

Zlatnik jestivo suncokretovo ulje

Mediteranska salama spada u skupinu trajnih proizvoda izvrsne kakvoće. Kvaliteta se postiže pravilnim odabirom svinjskog mesa i tvrdih masnoća i odgovarajućih mikroklimatskih uvjeta u kojima se odvija proces fermentacije. Proces proizvodnje traje tri mjeseca uz istodobno nastojanjeda se na površini postigne plemenita bijela plijesan koja svojom proteolitičkom i lipolitičkom aktivnošću dovodi do razvoja karakterističnih svojstava. Proizvod posjeduje visoke nutritivne vrijednosti.

Bambina Kuhana šunka proizvodi se od čitavih dijelova svinjskog buta s kojih su odstranjene vezivno tkivne tvorbe i masnoće. Sirovina se priprema za punjenje u kalupe tako da se na dno kalupa stavlja koža s pripadajućom masnoćom, a zatim se slažu anatomske pozicije buta. Nakon toplinske obrade i hlađenja proizvod se reže na polovice i vakumira. Na presjeku su vidljivi krupni komadi svinjskog buta te koža i masnoća na površini. Okusom podsjeća na domaću kuhanu šunku. Proizvodi od 2005. nose znak hrvatska kvaliteta.

Improm d.o.o iz Križevaca ima dva brendirana proizvodna programa, jedan brand je GUŠTI - mesne delikatese a drugi je brand VEGETARIJANA - bezmesni proizvodi.

 

 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.