F

Vrhunska graševina

 

Kutjevačka graševina je prvo vrhunsko vino s oznakom kontroliranog podrijetla kontinentalne Hrvatske. Ima izvanrednu i idealnu usklađenost svih komponenti sorte graševina i raskošnu aromu zrelog grožđa, a taj savršeni sklad čini najplemenitiju vinsku kapljicu. Servira se ohlađena, a njena prilagođenost brojnim jelima (od svih vrsta bijelog mesa do plemenite slatkovodne ribe), čini je gotovo nenadomjestivim vinom u svakoj svečanoj prilici. Vino Kutjevačka graševina nosi oznaku hrvatska kvaliteta čime se i vizualno ističe vrhunska kakvoća ovog vina.

Kutjevački podrumi d.d, smješteni u Kutjevu 200 km istočno od Zagreba, uzgajaju vinovu lozu i proizvode crna i bijela vina (Graševina, Pinot bijeli, Rajski rizling, Rizvanac, Traminac, Muškat, Pinot crni ) izvrsne kakvoće koji su na sajmovima vina odlikovani brojnim priznanjima.

Proizvodnja kutjevačkih vina seže u daleku prošlost. Godine 1232g. Cisterciti (crkveni red podrijetlom iz Francuske) su uz crkvu izgradili podrume i započeli proizvodnju vina na području Kutjeva. Od tada podrumi su mijenjali vlasnike ali kakvoća vina ostala je nepromijenjena. Tajna njihove kvalitete sastoji se u vrhunskoj kvaliteti grožđa koje se ubire u kutjevačkom vinogorju.

 

 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.