F

Dalmatinska panceta

 

Dalmatinska panceta (prirodno sušena svinjska potrbušina) tradicionalni je hrvatski proizvod koji je na prostorima Dalmatinske zagore prisutan još od srednjeg vijeka. Jedinstvena receptura koja se koristi u pripremi ovog proizvoda rezultirala je specifičnom aromom koja se teško može dobiti bilo gdje drugdje. Proces proizvodnje Dalmatinske pancete uvelike ovisi o ljudskom faktoru, te se sama aroma i boja proizvoda dobiva istančanim osjećajem koji se stječe dugogodišnjim iskustvom. Tajnost recepta Dalmatinske pancete isključivo se odnosi na vrijeme boravka svježe svinjske potrbušine u soli, na dimu, vjetru te na sazrijevanju. Ovom vrsnom proizvodu Hrvatska gospodarska komora dodijelila je naljepnicu hrvatska kvaliteta.


 

 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.