Made-in-Croatia, poslovne vijesti

11.travnja 2019.
NAJAVA
5. Dani hrvatskog pršuta u Zagrebu od 26. - 27. travnja


pršut

5. Dani hrvatskog pršuta održat će se u Zagrebu u hotelu Internacional u terminu od 26. do 27. travnja. Proizvodnja pršuta i mogućnost dvostrukog izvoza samo je jedna od tema ovogodišnjih Dana pršuta.


Iako je proizvodnja pršuta u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina porasla za čak 40%, potražnja za ovom slasnom delicijom još uvijek je dvostruko veća od ponude.


U Hrvatskoj se godišnje pojede oko 700.000 pršuta a proizvede se 350.000. Iz klastera "hrvatskog pršuta" koji okuplja proizvođače četiri certificirana i zaštićena pršuta u Hrvatskoj - iz Krka, Istre, Drniša i Dalmacije ističu da potencijal za domaći pršut na domaćem i inozemnom tržištu postoji.

Neki od najvećih i najbolje certificiranih hrvatskih proizvođača pršuta okupit će se na ovoj manifestaciji na kojoj će biti uručene i tradicionalne nagrade za najbolji pršut u zemlji.


Na dvodnevnoj manifestaciji izlagat će više od 20 certificiranih proizvođača iz Istre, Drniša, Dalmacije i Kvarnera. Prezentacije će biti otvorene za javnost, a posjetitelji će moći kušati i kupiti pršut iz različitih regija Hrvatske te upoznati se s prednostima certificiranih proizvoda.

Također će se održati radionice i okrugli stolovi s ciljem poboljšanja proizvodnje i poslovanja.


Zbog vrhunskih senzorskih svojstava i specifičnost tradicijskog načina proizvodnje, bez dodatnih kemikalija, hrvatski proizvođači pršuta imaju veliki izvozni potencijal te veliki potencijal za plasman u turizam kroz vrhunsku gastronomsku ponudu. Takvim manifestacijama pridonosi i promocija pršuta kao eno-gastro turističke ponude ”, izjavio je Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam.
27. travnja na glavnom zagrebačkom trgu održat će se prezentacija Dana hrvatskog pršuta, na kojoj će posjetitelji moći kupiti i proizvode.

Ovogodišnji Dane hrvatskog pršuta održavaju se u organizaciji  klastera "Hrvatski pršut" a pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva poljoprivrede, Grada Zagreba, Veterinarskog instituta Zagreb /Veterinarskog zavoda Split i Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu.( croatiaweek.com)


gastro proizvodi OVDJE

made-in-croatia.com.hr


 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.