Made-in-Croatia, poslovne vijesti


16.svibnja 2016.
KULTURNA TRADICIJA SE ČUVA OD ZABORAVA
Održana 10.smotra izvornog folklora Šibensko-kninske županije

tradicija Šibenskog kraja
foto:Zoran Diklić

Povodom Dana Šibensko- kninske županije 14. svibnja u Šibeniku je održana jubilarna 10. smotra izvornog folklora Šibensko- kninske županije pod nazivom “Šibeniče, ti si stina”.

"Desetu godinu za redom ovom manifestacijom se nastavlja njegovati i čuvati od zaborava tradicijsku kulturnu baštinu Šibensko-kninske županije s kojom se ponosimo. Hvala vam, što njegujete kulturnu baštinu svoga mjesta i kraja i što ste dio te prebogate baštine donijeli večeras u Šibenik, sjedište Županije, koji u ovoj godini slavi svoj veliki jubilej - 950. obljetnicu prvog pisanog spomena grada.", rekao je župan Goran Pauk zaželjevši dobrodošlicu svim sudionicima smotre i brojnoj publici. Dobrodošlicu u grad Šibenik sudionicima Smotre zaželio je i Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika. Među brojnom publikom smotru živopisnih narodnih nošnji, plesova i napjeva priobalja i zaobalja naše županije pratio je i otac biskup mons. Ante Ivas.

Prije samog nastupa, sedamnaest kulturno-umjetničkih skupina iz Šibensko-kninske županije i dva gostujuća iz Duge Rese i Đakova, svečanim mimohodom prošli su šibenskom kalelargom, Poljanom, ulicom Vladimira Nazora, preko Obale dr. Franje Tuđmana do Trga Republike Hrvatske gdje se Smotra i održala.

Nažalost, kiša koja je počela padati prekinula je Smotru, tako da publika nije vidjela nastup KUD-a "Dubrava" iz Dubrave kraj Šibenika, KUD-a "Naši korijeni" iz Kljaka, KUU-e "Promina" iz Oklaja, KUD-a "Zora" iz Betine, KUD-a "Koledišće" iz Jezera, KUD-a "Paurija" Dubravci iz Duge Rese i KUD-a "Kuševac" iz Đakova. No ipak su svoj nastup uspjeli održati : KU „Šibenske šuštine" iz Šibenika, KUD „Spužvar" s Krapnja-Brodarice, DFA "Zvončići" – KUD "Kralj Zvonimir" iz Knina, „KUD „Dinara" iz Kijeva, KUD „Koralj" iz Zlarina, KUD „Sv. Ilija župa Kljaci" iz Kljaka, KUU „Bezdan" iz Pirovca, KUU „Zvona Zagore" iz Mirlović Zagore, KU "Vodičke perlice" iz Vodica, Etno udruga "Petrovo polje" iz Ružića, KUD „Bedem" iz Grebaštice i KUD „Miljevci" s Miljevaca.

Ono što veseli je činjenica da je sve više mladih uključeno u folklorne skupine, a to se moglo i vidjeti na ovoj jubilarnoj 10 smotri izvornog folklora Šibensko-kninske županije "Šibeniče, ti si stina".

hrvatska narodna tradicija-nosnje OVDJEmade-in-croatia.com.hr
foto:Zoran Diklić


 

  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.