Made-in-Croatia-vijesti o vinima


VIJESTI - hrvatsko vinarstvo01.siječnja 2017.
HRVATSKE KOMPANIJE
Dalmacijavino nakon 70 godina minjenja korporativni brand
Dalmacijavino ima novi korporativni brand

Dalmacijavino nakon 70 godina postojanja na tržište izlazi s novim brandom. Novi korporativni logo predstvljen je tijekom  novogodišnje noći na Splitskoj. To je prvi korak u uvođenju novog vizualnog identiteta prepoznatljivog hrvatskog proizvođača vina, rakije i napitaka. Proizvodi s novim bocama i novim etiketama bit će predstavljeni na sajmu GAST koji se od 1. do 4. ožujka 2017. održava u Splitu.

Od preuzimanja Dalmacijavina cilj nam je vratiti kompaniji mjesto koje joj pripada na tržištu, a osuvremenjivanje vizualnog identiteta je važan korak na putu ostvarenja tog cilja. Želimo da Dalmacijavino ponovo bude prepoznato kao snažan brend koji kupcima svih generacija nudi kvalitetne proizvode uz prihvatljivu cijenu“, naglasio je Luka Diel-Zadro, predsjednik Uprave Dalmacijavina, dodajući kako tvrtka radi i na povećanju kvalitete postojećih proizvoda te razvoju novih. 

U 2017. godini Dalmacijavino predstavlja Kvasinu barrique, jedinu domaću kvasinu koja je tri godine odležala u barrique bačvama. Ovaj će proizvod biti jedinstven po tome što je kvasina rađena od grožđa visoke kvalitete, a na tržištu će se pojavljivati svake tri godine.

Tvrtka će proširiti ponudu vrhunskih vina i snažnije zakoračiti u premium segment tržišta. Trenutačno je u segmentu vrhunskih vina Dalmacijavino prisutno s drniškim Merlotom. U 2017. godini na tržište se vraća Faros, vrhunski hvarski plavac mali, dok se u segmentu bijelih vina uvodi Pošip.

Dalmacijavino u premium segment ulazi i s rakijom travaricom obogaćenom ručno branim autohtonim biljem koje raste u dalmatinskoj zagori.

„Cilj tvrtke je biti lider u Dalmaciji i jače se pozicionirati u svim krajevima Hrvatske, a plan je u sljedećih nekoliko godina napraviti i snažan iskorak na regionalna, ali i druga europska tržišta. U Sloveniji naša travarica već sada zauzima više od 90 posto tržišta, a Pipi se izuzetno dobro prodaje u Bosni i Hercegovini. Nedavno smo potpisali ugovore s distributerima u Austriji i Crnoj Gori. Prve isporuke svih kategorija naših proizvoda za ta tržišta kreću uskoro“, izjavio je Luka Diel-Zadro.

Novi vizualni identitet

Novi vizualni identitet predstavlja Dalmacijavino kao suvremeni brend koji u sebi nosi pozitivan sentiment prošlosti i tradicionalne vrijednosti. Nepretenciozan, opušteni duh, vrhunska kvaliteta i pristupačna cijena povezuju pića poput vina, rakija i biljnih likera te kultnu dalmatinsku narančadu Pipi. Upravo je taj opušteni duh odabran kao smjernica za razvoj novog identiteta brenda Dalmacijavino.

Novi identitet Dalmacijavina komunicira jedinstvenu dalmatinsku filozofiju života koja ljude potiče da žive u trenutku i posvete se onome što rade, jer život je ono što se događa baš sada. Kada se ta filozofija sažme u jednu riječ dolazi se do novog slogana Dalmacijavina koji kaže ‘Pomalo…’

Novim identitetom i novim sloganom brend poručuje: kada radiš onda radi, kada odmaraš onda odmaraj, a kada uživaš onda uživaj. A u svakome od tih trenutaka Dalmacijavino je uz tebe s nekim od svojih proizvoda.

Priča o ‘Pomalo’ je u vizualnom izričaju ispričana kroz stilizirano slovo D i dva galeba koji simboliziraju Dalmaciju, asocirajući na trenutke opuštenosti koje doživljavamo sjedeći uz obalu mora.

„Repozicioniranje Dalmacijavina i definiranje novoga vizualnog identiteta je vrsta zadatka o kojima integrirane marketinške agencije kao što je Imago sanjaju, a gotovo se nikad ne dogode. ‘Resetirati’ poznati sustav uključuje sve segmente usluga koje takve agencije pružaju, od analiza, strategije, definiranja vizualnog identiteta pa do postavljanja komunikacije.

Stoga bez pretjerivanja mogu reći da je ovo jedan od dražih projekata Imago reklamne agencije u posljednje vrijeme. Cilj koji smo si dodatno postavili bio je uvesti poznate dalmatinske specifičnosti kako u vizualnu pojavnost tako i u sadržaj budućeg pozicioniranja Dalmacijavina, uz ipak potrebno zadržavanje osnovne prepoznatljivosti.

A taj ‘dalmatinski način življenja’ najbolje se osjeća u sloganu ‘Pomalo’ i vidi u stiliziranim galebovima u novom znaku Dalmacijavina“, istaknuo je Damir Ciglar, direktor Imago reklamne agencije, koja je osmislila novi vizualni identitet Dalmacijavina.

U skladu s novim korporativnim identitetom, novi, suvremeniji izgled dobit će Pipi, uz zadržavanje retro stila.

Nove boce i etikete dobit će vina Merlot Barrique, Pošip, Faros, Merlot, Kaštelet, Pelješac, Debit, Bogdanuša, Rose, Plavina, Šjor Bepo, Peristil i Dalmatinac.

Od jakih alkoholnih pića, novi izgled dobit će rakija Travarica, vinski liker Dioklecijan, Pelinkovac, votka Moskva, Vecchia extra brandy, Great House Gin, rakija Komovica i biljni liker Amaro.

Vinske ceste u Hrvatskoj

Eno proizvodi MADE IN CROATIA

  ARHIV-vijesti vina

 

 

HRVATSKE VINSKE CESTECROATIAN WINR ROADS
 
VIJESTI - arhiv
hrvatsko vinarstvo
 
 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.