poslovne vijesti


29.svibnja 2018.
CETIFICIRANJE
U Puli podijeljeni certifikati "proizvodi hrvatskog seljaka"

certifikat"proizvodi hrvatskog sela"

Zgrada pulske tržnice proteklog je petka prigodno je obilježila 115.godišnjicu
postojanja. Nakon što su brojni posjetitelji mogli okusiti dašak nekadašnje kuhinje Austro-Ugarske Monarhije zahvaljujući profesorima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, te pogledati likovne radove na temu tržnica, povrća i voća koje su nacrtala djeca iz vrtića Mali svijet. Bogat program pulske tržnice nastavljen je i u subotu prijepodne kada su proizvođačima podijeljeni certifikati "Proizvod hrvatskog seljaka" piše glasistre.hr

Ovo je sedmi put da se održava certificiranje proizvođača u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, a riječ je o činu koji dodatno potvrđuje kupcima i posjetiteljima pulskih tržnica da ono što se jučer proizvelo na njivama u okolici Pule, doista danas možemo kupiti na pulskoj tržnici.
U akciju je dosad uključeno ukupno 16 hrvatskih gradova i više od 600 obiteljskih gospodarstava diljem Hrvatske. Riječ je o projektu "Certificiranje seljačke tržnice" u sklopu kojega se uručuje certifikat kvalitete obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) te tvrtkama i obrtima ukoliko su zadovoljili kriterije komisije koja vrši nadzore na terenu.


Certificirana 22 proizvoda

Ove godine certifikate je dobilo 22 proizvođača: OPG Božić, Pomer, OPG Peruško, Banjole, OPG Mirković, Pula, OPG Jurcan, Vintijan, OPG Erman, Pula, OPG Petrović, Pula, OPG Juras, Šišan, OPG Šikić, Pula, OPG Dobrović, Pula, OPG Violeta Smailagić, Pula, OPG Juričić, Pazin, OPG Tanja Mališević, Jadreški, OPG Mirković Capar, Valmade, Stancija Kumparička, Cokuni, OPG Laganis Tarcizio, Kaldir, OPG Košara, Pula, OPG Zohil, Pomer, OPG Laginja, Ližnjan, P.O. Agro Pin, Pula, OPG Vidulin i P.O. Vidulin 2, Pula, i OPG Đokić iz Jadreški.

Cilj akcije certificiranja jest da lokalni proizvođač predstavi svoje proizvode potencijalnim kupcima i suradnicima i to na licu mjesta, odnosno na poljoprivrednom gospodarstvu. Ozbiljno bavljenje poljoprivredom u kontroliranim uvjetima daje vrlo vrijedne proizvode i zdravstveno ispravnu hranu koja zaslužuje potpuno povjerenje potrošača, a to je ono što pulski poljoprivrednici žele istaknuti.

U sklopu fešte na pulskoj tržnici, već poznata uigrana kulinarska ekipa s Budimirom Žižovićem na čelu, kojem su ovom prigodom u pomoć priskočile jake ženske snage lokalne i županijske samouprave, za sve je posjetitelje pripremala još jednu spektakularnu pulsku padelu. Ovaj je put u kratko vrijeme razgrabljena svaka porcija delicije od sipa i boba, a za glazbeni intermezzo pobrinuli su se In Vino Veritas. (Patricija SOFTIĆ)


glasistre / made-in-croatia.com.hr
foto:

 

  

  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.