Made-in-Croatia-vijesti o vinima


VIJESTI - hrvatsko vinogradarstvo i vinarstvo22 siječnja 2019.
VINOGRADARSTVO I VINARSTVO
Vinogradari i vinari obilježili Vincelovo


Vincelovo. Kutjevo

Vinogradari kutjevačkog kraja i ove su godine tradicionalnom pučkom svetkovinom proslavili blagdan svog zaštitnika svetog Vinka. Kutjevačko Vincelovo poznato je po “vincelovskoj vatri" te bogatoj vinskoj i gastronomskoj ponudi. Priredba je to kojom se obilježava početak rezidbe vinove loze u vinogradima kutjevačkog vinogorja. Da sve protekne u najboljem redu i dobrom raspoloženju, pobrinuli su se vrijedni organizatori iz Kutjeva d.d., koji su sa svojim gostima nazdravili za rodnu godinu i još bolja vina.

I ove godine će vinogradari moliti svetoga Vinka da godina koja je počela za vinare bude slična lanjskoj, s obzirom da je prošla godina bila dobra i kvantitativno i kvalitetno.

U rezidbi vinove loze većinskom vlasniku Enveru Moraliću pridružili su se kao i svake godine bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, predsjednik uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo i drugi. Osim bogate gastro i vinske ponude, više od 800 gostiju na jedinstvenom Trgu graševine moglo si je ispeći na vincelovskoj vatri tradicionalni vincelovski štap koji krase ukusne kobasice, luk i mesni specijaliteti. Uz tradicionalnu tamburašku glazbu, bila je to prilika za degustaciju najfinijih sorti vina kutjevačkog kraja. U zabavnom dijelu programa nastupili su Indira Forza i Dyaco.
Sveti Vinko (Vincelovo) uvijek je prigoda da zahvalimo cijelom tržištu i našim partnerima u regiji na uspješnoj suradnji, da se svi zajedno počastimo i proslavimo to kako dolikuje, na najboljem vinogradarskom položaju na Vinkomiru u Kutjevačkom vinogorju — rekao je Dino Galić, član uprave Kutjeva d.d. za prodaju i marketing vina.

Iza Kutjevčana je vrlo uspješna godina, kako u vinogradima, tako i u prodaji. Na domaćem i inozemnom tržištu prodali su rekordnih pet milijuna litara vina, što je dokaz predanog rada i višegodišnjeg ulaganja u vinogradarsku i vinsku industriju. Prate se svi domaći i svjetski trendovi. Vina se dobro razvijaju, svježa su i lagana, ali jako dobro napreduju. Simbol Kutjevačkog podruma i dalje je, naravno, kvalitetna graševina od litre, ali ono što ih čini posebno sretnim je rekordan rast butelji- rane graševine koja je pokorila domaća i međunarodna natjecanja. Na tržište su već izašli s novim vinima.

Obilno smo zalili naše trsove i očekujemo još jednu iznimnu vinogradarsku godinu. Naravno, ne možemo utjecati na vremenske prilike, ali budite bez brige, nastavit ćemo kontinuitet u proizvodnji vrhunskih vina. I ove godine iz Kutjevačkih podruma možete očekivati samo najbolju vinsku kapljicu — istaknuo je predsjednik uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo.


POKLON PAKETI-eno proizvodi

hrvatske vineske regije,vina i vinari OVDJE
vecernji.hr/made-in-croatia.com.hr
foto:www.034portal.hr

  ARHIV-vijesti vina

 

 

HRVATSKE VINSKE CESTECROATIAN WINR ROADS
 
VIJESTI - arhiv
hrvatsko vinarstvo
 
 
  Isprintaj Proslijedi  

Home | Hrvatski proizvodi | Hrvatski suveniri | Hrvatske vinske ceste | Hrvatski maslinari | Hrvatski inovatori | Zdrava hrana | Hrvatska glazba | Ostalo | Linkovi | Kontakt

Copyright 2007 PPR. All rights reserved.
Reproduction or copying of images is prohibited.